ΣΟΥ Ή ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΩΜΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 20-25 σου ή ταρτάκια
  • 300 γρ. καπνιστό σολομό
  • 300 γρ. κρεμμώδες τυρί
  • 3 κ.σ. κατίκι Δομοκού
  • 1 κ.γ. άνηθο ψιλοκομ.
  • ½ κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παραγγέλνετε τα σου εγκαίρως από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς
σας. Χτυπάτε τον σολομό στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πολύ
λεπτοκομμένος. Προσθέτετε το κρεμμώδες τυρί και το κατίκι, το
ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, συνεχίζοντας το
χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε το κρεμμώδες μείγμα σε
μπολ. Προσθέτετε άνηθο, σκεπάστε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο
για 1 ώρα τουλάχιστον. Κόβετε το επανω μερος λιγο από τα σου και με
ένα κορνέ ή ένα κουταλάκι τα γεμίζετε με την μους σολομού.
Γαρνίρετε με ενα αρωματικό βότανο  και σερβίρετε.

Top