ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
  

  • 12 πάτους αγκινάρας
  • 200 γρ. γαρίδες
  • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομ.
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομ.
  • 1 κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομ.
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομ.
  • 1-2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομ.
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. κάππαρη ξαλμυρισμένη
  • ¼ κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Μαρινάρετε τις
αγκινάρες με το μισό ελαιόλαδο, λίγο σκόρδο, ξίδι, αλάτι, πιπέρι
και τις βάζετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε για 15΄-20΄. Σε
ένα τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι,
σκόρδο, για 1΄-2΄. Ρίχνετε τις γαρίδες και ανακατεύετε για 2΄-3΄.
Σβήνετε με το κρασί προσθέτετε το μαϊντανό, άνηθο, κρεμμυδάκι
χλωρό, αλάτι, πάπρικα, κάππαρη. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και
αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να πιούν τα υγρά τους για 10΄ περίπου.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να ζεσταθεί, προσθέτετε το
αλεύρι και καβουρδίστε το. Ρίξτε το γάλα (χλιαρό) αλατοπιπερώστε
και ανακατέψτε μέχρι να δώσει το μείγμα μια σφιχτή μπεσαμέλ.
Ρίχνετε στην μπεσαμέλ το μείγμα με τις γαρίδες. Γεμίστε τους πάτους
και τοποθετείστε σε ένα ταψί. Σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο και
ψήστε για 20΄. Τα τελευταία 10΄ αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο για να
αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα η γέμιση.

Top