ΚΕΙΚ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 225 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο σε σκόνη
  • 4 σταγόνες μαστιχέλαιο ή 5 γρ. μαστίχα σκόνη
  • 4 μέτρια αυγά

ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • γλάσσο  ή ζάχαρη άχνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το φιστίκι Αιγίνης,
μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν κρέμα. Προσθέτετε σταδιακά τα
αυγά, εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να δώσουν μία βελούδινη
κρέμα. Ρίχνετε το αλεύρι σιγά-σιγά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη
κουτάλα και προσθέτετε το μαστιχέλαιο. Αφήνετε το μείγμα να
ξεκουραστεί στο ψυγείο. Το αδειάζετε σε ένα βουτυρωμένο και
αλευρωμένο τσέρκι 24 εκ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνος στους
180ο για 50΄-60΄. Δοκιμάζετε με ένα μαχαίρι ώστε να βγει
στεγνό, αν χρειαστεί ψήνετε λίγο παραπάνω. Αφήνετε να κρυώσει σε
πιατέλα και πασπαλίζετε με άχνη.

Top