ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 3 ντομάτες μεγάλες ώριμες
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (7 κούπες)
  • 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομ.
  • 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομ.
  • 2 κ.σ. δυόσμο ή μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, τις κόβετε στα τέσσερα και βγάζετε τα
σπόρια. Τις κόβετε σε κόντρα κυβάκια και τις αφήνετε σε ένα
σουρωτήρι για 40΄-50΄ μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, μαζί με λίγο
αλάτι. Δεν τις στύβετε. Βάζετε τις ντομάτες σε ένα μπολ και
προσθέτετε το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και
αλεύρι όσο πάρει, για να γίνει ένας χυλός (όχι τόσο σφιχτός όπως ο
κιμάς). Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζετε αρκετό
ελαιόλαδο να κάψει. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνετε χυλό και το
ρίχνετε μέσα. Κάθε κουταλιά θα είναι και ένας ντοματοκεφτές. Δεν
πρέπει να ρίχνετε το χυλό πολύ κοντά γιατί θα κολλήσουν μεταξύ
τους. Όταν ροδίσουν μετά από 2΄, τους γυρίζετε και από την άλλη
πλευρά και τους βάζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Top