ΠΙΤΣΑ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 30 γρ. βούτυρο λειωμένο
  • 150 γρ. χλιαρό νερό
  • 2 φακελάκια μαγιά μπύρας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι

 

ΓΕΜΙΣΗ

  • 400 γρ. γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. δυόσμο
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. κορν φλάουερ
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 400 γρ. μπανάνες ώριμες κομμένες ροδέλες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό
μαζί με το αλάτι και την ζάχαρη. Αφήνετε για 10΄. Κοσκινίζετε το
αλεύρι, κάνετε μια λακκούβα στο μέσο και ρίχνετε το νερό με την
μαγιά. Ανακατεύετε ελαφρά και ρίχνετε το λειωμένο βούτυρο. Ζυμώνετε
έως ότου η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια σας. Σκεπάζετε την ζύμη
και αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 ώρα.

ΓΕΜΙΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το γάλα, την κρέμα
γάλακτος και την τοποθετείτε στην φωτιά. Χτυπάτε στο μίξερ τους
κρόκους και το ολόκληρο αυγό μαζί με την ζάχαρη και το κορν
φλάουερ. Ρίχνετε το μισό γάλα (πριν πάρει βράση) χλιαρό σιγά-σιγά
συνεχίζοντας το χτύπημα στο μείγμα των αυγών για 5΄ ακόμα. Το
αδειάζετε μέσα στο υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η
κρέμα, προσθέτοντας τον δυόσμο σε μορφή πούδρας και το ξύσμα
πορτοκαλιού. Μόλις δέσει η κρέμα την κατεβάζετε από την φωτιά και
προσθέτετε την κουβερτούρα (προαιρετικά) τεμαχισμένη και
ανακατεύετε μέχρι να λειώσει. Σκεπάζετε την κρέμα με μια μεμβράνη
και την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει. Ανοίγετε την ζύμη σε
στρογγυλό σχήμα και την μεταφέρετε σε καλά βουτυρωμένο ταψί 30εκ.
σηκώνοντας το χείλος περιμετρικά του. Αφήνετε για μισή ώρα να
φουσκώσει. Χτυπάτε την κρέμα να μαλακώσει για 4΄-5΄ και την
απλώνετε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Σκορπίζετε τις μπανάνες
πάνω στην πίτσα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους
200οC (αντιστάσεις) στο κάτω μέρος. Σερβίρετε ζεστή και
πασπαλίστε την με φύλλα φρέσκου δυόσμου.

ΣΗΜ.: Περάστε τις μπανάνες
από λεμόνι και πασπαλίστε με λίγη καστανή ζάχαρη.

Top