ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 ml γάλα
  • ½ φλιτζ. & 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 3 βανίλιες

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη
βανίλια. Το βάζετε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά. Σε ένα μπολ
βάζετε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα χτυπάτε
μέχρι να ενωθούν τα υλικά για 10΄ περίπου. Όταν το γάλα έχει
ζεσταθεί αρκετά, το ρίχνετε σιγά-σιγά στο μείγμα του αυγού
ανακατεύοντας συνεχώς. Το ρίχνετε στην κατσαρόλα το βάζετε σε
χαμηλή φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να πήξει.
Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο. Ανακατεύετε μέχρι να
λειώσει το βούτυρο. Αδειάζετε την κρέμα σε ένα σκεύος και την
αφήνετε να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη να εφάπτεται η μεμβράνη
στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει κρούστα. Αφού κρυώσει
την διατηρείτε στο ψυγείο.

ΣΗΜ.: Κρέμα ζαχαροπλαστικής, μία από τις
πιο βασικές κρέμες πλούσια σε γεύση και υφή. Χρησιμοποιείται σε
πάρα-πάρα πολλές συνταγές. Γεμίζει τα εκλέρ, τα τρίγωνα
πανοράματος, τις τάρτες, τα ταρτάκια και τα εκμέκ. Έχει πολλές
παραλλαγές με πιο αγαπημένη αυτή της σοκολάτας.

Top