ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΒΛΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό βλίτα
  • 10 αυγά
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 2 κ.σ. δυόσμος
  • 1 κ. σ. βασιλικό
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100 ml  ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 200 ml γάλα
  • 1 κ.γ. κορν φλάουερ
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό
αλατισμένο που βράζει, ρίχνετε τα βλίτα 5΄λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
λίγο. Τα στραγγίζετε. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και
σοτάρετε τα βλίτα 1΄ – 2΄ μέχρι αν γυαλίσουν . Αποσύρετε και
αφήνετε να κρυώσουν. Λαδώνετε ελαφρά ένα μέτριο ταψί. Σε βαθύ μπολ
χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και το κόρν φλάουερ μέχρι να
ανακατευτούν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα βλίτα με το λάδι
τους, την λιαστή τομάτα , τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Ακατακεύετε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα
στο ταψί και το στρώνετε ομοιόμορφα. Βάζετε επάνω το κασέρι. Ψήνετε
περίπου για 20΄- 25΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους
180οC,  μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η
ομελέτα. Ώστε να έχει ψηθεί από κάτω. Ελέγχετε ανασηκώνοντάς τη με
μια σπάτουλα.

Top