ΒΑΤΟΣ Ή ΡΑΣΣΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό ψάρια (βάτος,ράσσες,ρίνα ή πρέτζα)
  • 4 κρεμμύδια
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 4 φλ. νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • χυμό από 3-4 λεμόνια
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομ.
  • 1 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια. Σε μία κατσαρόλα βάζετε 4 φλ.
νερό μαζί με το κρασί, τα 2 κρεμμύδια κομμένα στη μέση, αλάτι,
πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο. Μόλις βράσει ρίχνετε το
σαλάχι για 7΄ – 10΄. Το βγάζετε, το κόβετε φιλέτο. Το βάζετε σε
πιατέλα, χτυπάτε το λαδολέμονο και την κάπαρη και περιχύνετε το
σαλάχι. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και το κρεμμύδι κομμένο σε
ροδέλες. Αφήνετε στο ψυγείο για 30΄ πριν το σερβίρετε.

Top