SEKERPARE (ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ)

ΥΛΙΚΑ

  •  3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 250 γρ. μαλακό βούτυρο
  • ½ φλ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 1 ασπράδι
  • ½ κ.γ. βανίλια
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. ωμά ολόκληρα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 3 φλ. νερό
  • χυμό από ½ λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και τοποθετείτε
πάνω στα ταψιά του φούρνου λαδόκολλες. Χτυπάτε με το μίξερ τα υγρά
μέχρι να γίνουν ελαφριά μαρέγκα. Προσθέτετε το βούτυρο και τη
βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα. Έπειτα προσθέτετε το
κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το μπέικιν πάουντερ, το
σιμιγδάλι και ζυμώνετε πολύ καλά μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα
τοιχώματα του μπολ. Κάνετε τη ζύμη ένα μεγάλο ρολό και κόβετε
κάθετα σε ροδέλες. Πιέζετε ελαφρά τη ροδέλα και βάζετε στο κέντρο
της ένα ωμό αμύγδαλο. Τοποθετείτε τα μπισκότα στα ταψιά και τα
αλείφετε με ασπράδι. Ψήνετε στους 200οC για 12΄-15΄
μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο ζεστά τα
περιχύνετε με το κρύο σιρόπι.

ΣΙΡΟΠΙ

Βάζετε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και βράζετε για 5΄-6΄ μέχρι
να δέσει το σιρόπι. Το αφήνετε να κρυώσει.

ΣΗΜ.: Αγαπημένο
ανατολίτικο γλυκό 

Top